Σκοπός της Πρωτοβουλίας

Η «Πρωτοβουλία ’21», συγκροτήθηκε το 2018, από τα σημαντικότερα Κοινωφελή Ιδρύματα της χώρας μας και την Εθνική Τράπεζα, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, διοργανώνοντας στην Ελλάδα και το εξωτερικό ένα σύνολο δράσεων, σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.

Η «Πρωτοβουλία ’21» αποτέλεσε ένα παράδειγμα ενότητας και διαλόγου, αναδεικνύοντας τον κοινωφελή χαρακτήρα, τη διαχρονική πορεία και εθνική προσφορά των Ιδρυμάτων. Με κεντρικό πυλώνα την ενότητα, δημιουργήθηκε μια δυναμική, η οποία οδήγησε στη συνέχιση της συνεργασίας των μελών της Πρωτοβουλίας, με αντικείμενο το μείζον ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής και του Περιβάλλοντος.

Τα Ιδρύματα και η Εθνική Τράπεζα, σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς, εκπαιδευτικούς, ερευνητικούς και πολιτιστικούς φορείς και ομάδες από όλη τη χώρα, στηρίζουν μία σειρά δράσεων που αφορούν την εκπαίδευση, την κλιματική αλλαγή και την υγεία, την ατμοσφαιρική ρύπανση, τη θάλασσα, την επισιτιστική ανασφάλεια, την οικονομία και την κλιματική αλλαγή, το δίκαιο και τον πολιτισμό. Η «Πρωτοβουλία ’21» συνεχίζει την πορεία της, στηρίζοντας δράσεις, προσανατολισμένες στην επιστημονική έρευνα, τη μελέτη σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον, στην εκπαίδευση της κοινωνίας των πολιτών και των νέων σχετικά με τις μεθόδους πρόληψης και τους τρόπους διαχείρισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, οι οποίες έχουν έναν πρακτικό και αποτελεσματικό χαρακτήρα.

Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε από την ευαισθητοποίηση στη δράση. Από τη μελέτη στο πεδίο. Από τον προβληματισμό στην πρόληψη και την ενσυναίσθηση.

Η Πρωτοβουλία ’21 ανοίγει ξανά το βήμα της και εγκαινιάζει μια νέα περίοδο προσφοράς. 

Στην Πρωτοβουλία ’21 συμμετέχουν:

Στην Πρωτοβουλία ’21 συμμετέχουν: Εθνική Τράπεζα, Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Ίδρυμα Ευγενίδου, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη,  Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), Ίδρυμα Λαμπράκη,  Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης,  Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ, Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος»-Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας & Παράδοσης,  Ίδρυμα Ωνάση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr