1821-2021: 200 χρόνια Ελληνικής Ιατρικής Ορόσημα και Πρωταγωνιστές
23.09.21 - 24.09.21 Διοργανωτής: Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
1821-2021: 200 χρόνια Ελληνικής Ιατρικής   Ορόσημα και Πρωταγωνιστές

Το Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα: «200 Χρόνια Νεότερης Ελληνικής Ιατρικής».


Το συνέδριο εντάσσεται στο πρόγραμμα επετειακών δράσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο επετειακό πρόγραμμα της «Πρωτοβουλίας 1821-2021». 


Η εκδήλωση θα αποτελέσει το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός των εορτασμών των 200 χρόνων της νεότερης ελληνικής ιατρικής και στόχο έχει να προβάλλει τα κυριότερα επιτεύγματα της ελληνικής ιατρικής επιστήμης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να αναδείξει τους σημαντικότερους  Έλληνες επιστήμονες που συνέβαλλαν στην θεμελίωση και εξέλιξη της ιατρικής γνώσης στην χώρα μας και διεθνώς. 


Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με υβριδικό τρόπο (συμμετοχή με φυσική παρουσία ή διαδικτυακή παρακολούθηση)  στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021, στην Αθήνα, στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ.


Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Περιλήψεων: 27 Ιουνίου 2021
Πληροφορίες και υποβολή περιλήψεων: [email protected]Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου: Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά

Στόχος του διεθνούς συνεδρίου είναι να αποτελέσει το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός των εορτασμών των 200 χρόνων παρουσίας της ελληνικής ιατρικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Απώτερος στόχος να προβάλλει τα κυριότερα επιτεύγματα της ιατρικής επιστήμης, τους σημαντικότερους Έλληνες επιστήμονες που με το έργο τους συνέβαλλαν στην θεμελίωση και εξέλιξη της ιατρικής γνώσης διεθνώς και την επίδραση που είχε η πρόοδος της ιατρικής στον πάσχοντα, στην κοινωνία και στις πολιτικές υγείας.

Επιστημονική επιτροπή:

  • Μαριάννα Καραμάνου, Καθηγήτρια Επιστημολογίας, Ιστορίας και Ηθικής της Ιατρικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
  • Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Δ/ντής Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
  • Δρ. Κωνσταντίνος Λάιος, Ιστορικός, Ιατρός, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ιστορίας της Ιατρικής, Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
  • Νίκανδρος Μπούρας, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής, King’s College, Λονδίνο, Αγγλία
  • Κωνσταντίνος Δροσάτος, Αναπλ. Καθηγητής Φαρμακολογίας, Lewis Katz School of Medicine, Temple University, Φιλαδέλφεια, Η.Π.Α.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 1821-2021
E [email protected]