200 χρόνια Νεότερης Ελληνικής Ιατρικής
23.09.21 - 24.09.21 Διαδικτυακά και στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Διοργανωτής: Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
200 χρόνια Νεότερης Ελληνικής Ιατρικής
Διεθνές συνέδριο: 200 χρόνια Νεότερης Ελληνικής Ιατρικής

Το διεθνές συνέδριο με θέμα: «200 Χρόνια Νεότερης Ελληνικής Ιατρικής», που διεξάγεται στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021, από το Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής, της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, εντάσσεται στο πρόγραμμα επετειακών δράσεων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με την υποστήριξη της «Πρωτοβουλίας 1821-2021».

Η εκδήλωση αποτελεί το κορυφαίο επιστημονικό γεγονός των εορτασμών των 200 χρόνων της νεότερης ελληνικής ιατρικής και στόχο έχει να προβάλλει τα κυριότερα επιτεύγματα της ελληνικής ιατρικής επιστήμης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και να αναδείξει τους σημαντικότερους Έλληνες επιστήμονες που συνέβαλλαν στην θεμελίωση και εξέλιξη της ιατρικής γνώσης στην χώρα μας και διεθνώς. Στο πρόγραμμα του συνεδρίου συμμετέχουν 188 εξέχουσες προσωπικότητες των επιστημών, διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί και ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από 93 ομιλίες και διαλέξεις στα πλαίσιο 32 συνεδριών, θα αναλυθεί και αναδειχθεί η ιστορική εξέλιξη της Ιατρικής στη χώρα μας τους τελευταίους δύο αιώνες.

Το συνέδριο πραγματοποιείται με υβριδικό τρόπο (δια ζώσης και εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου) στο κεντρικό κτήριο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι δωρεάν.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Σημείωση: Για την είσοδο στο χώρο του συνεδρίου, αρκεί η επίδειξη έγκυρου πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή έγκυρης βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος rapid test 48 ωρών ή PCR test 72 ωρών πριν την προσέλευση. Η χρήση μάσκας προσώπου είναι υποχρεωτική για όλους τους παρευρισκόμενους.

Για την διαδικτυακή παρακολούθηση της εκδήλωσης:

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 – Μεγάλη Αίθουσα Τελετών (ΕΚΠΑ)


Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 – Αμφιθέατρο “Άλκης Αργυριάδης”


Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 – Μεγάλη Αίθουσα Τελετών

 

Επιστημονική επιτροπή:

  • Μαριάννα Καραμάνου, Καθηγήτρια Επιστημολογίας, Ιστορίας και Ηθικής της Ιατρικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
  • Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Καθηγητής Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Δ/ντής Εργαστηρίου Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
  • Δρ. Κωνσταντίνος Λάιος, Ιστορικός, Ιατρός, Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ιστορίας της Ιατρικής, Εργαστήριο Ιστορίας της Ιατρικής και Ιατρικής Ηθικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ
  • Νίκανδρος Μπούρας, Ομότιμος Καθηγητής Ψυχιατρικής, King’s College, Λονδίνο, Αγγλία
  • Κωνσταντίνος Δροσάτος, Αναπλ. Καθηγητής Φαρμακολογίας, Lewis Katz School of Medicine, Temple University, Φιλαδέλφεια, Η.Π.Α.

 

Εικόνες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr