Αθανάσιος Ψαλίδας | Έκδοση επιλεγμένων αρχειακών και βιβλιακών τεκμηρίων
Αθανάσιος Ψαλίδας | Έκδοση επιλεγμένων αρχειακών και βιβλιακών τεκμηρίων
ΕΚΔΟΣΗ Το βιβλίο απευθύνεται σε ερευνητές, καθηγητές, φοιτητές, ευρύ κοινό. Θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις του Ιδρύματος Ωνάση και θα είναι διαθέσιμο εντός του 2021.
Υποστηρικτές Ίδρυμα Ωνάση

Εν όψει του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, το ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ  και η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη προχωρούν σε μια ειδική έκδοση, τιμώντας το έργο και την προσφορά του Αθανάσιου Ψαλίδα, μιας από τις σημαντικότερες μορφές του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, ο οποίος με τις ιδέες και το έργο του συνέβαλε στη διαφώτιση των Ελλήνων για την εθνική τους ταυτότητα. Στόχος του βιβλίου είναι να αναδείξει τη ριζοσπαστική φιλοσοφική σκέψη του και να φωτίσει πτυχές της προσωπικότητάς του, καθώς και το σπουδαίο εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο του.

Η έκδοση έρχεται ως συνέχεια των επιτυχημένων εκθέσεων βιβλίων και αρχείων που πραγματοποιήθηκαν το 2019 στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη στην Αθήνα και το 2020 στα Γ.Α.Κ. (Ιστορικό αρχείο Ηπείρου) στα Ιωάννινα, υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Επιμελητές έκδοσης:

Ελένη Κουρμαντζή, Επισκέπτρια Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο «Άγ. Κύριλλος & Άγ. Μεθόδιος», Βέλικο Τύρνοβο, Βουλγαρία

Αμαλία Παπά,  Αναπληρώτρια Διευθύντρια Γενικών Αρχείων του Κράτους,  Διευθύντρια Αρχειακής Έρευνας, Προβολής, Επικοινωνίας, Συντήρησης και Διατήρησης αρχείων

Κωνσταντίνος Στάικος, Ιστορικός του βιβλίου και αρχιτέκτονας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Υποστηρικτές Ίδρυμα Ωνάση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr