Εκπαιδευτικά προγράμματα: Αφιέρωμα στο 1821
Διοργανωτής: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
Εκπαιδευτικά προγράμματα: Αφιέρωμα στο 1821
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔιεύθυνσηΊδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας,
185 35 Πειραιάς

Κάθε χρόνο επισκέπτονται το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη περίπου 30.000 μαθητές προκειμένου να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα ποικίλης θεματολογίας, με εξειδικευμένους εισηγητές από τον χώρο της Επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ιστορικής επετείου, παρά τους έκτακτους υγειονομικούς περιορισμούς, σχεδιάστηκαν τέσσερα πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές Λυκείου με θεματικούς άξονες τη λογοτεχνία και τις τέχνες. Σκοπός των συγκεκριμένων προγραμμάτων είναι οι μαθητές, μέσα από λογοτεχνικά κείμενα, ζωγραφικά και μουσικά έργα και ιστορικές πηγές,  να γνωρίσουν τα γεγονότα, τα πρόσωπα της Επανάστασης, καθώς και να προσεγγίσουν την ιδέα της Επανάστασης και τα αποτελέσματά της, όχι μόνο στη σύγχρονή της εποχή αλλά και στο παρόν και στο μέλλον.

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη σχεδιάζει την υλοποίηση των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων σεβόμενο τις παρούσες συνθήκες και ανταποκρινόμενο στα μέτρα πρόληψης και προστασίας για τον κορωνοϊό δίνοντας τη δυνατότητα στα σχολεία να υλοποιούν το προγράμματα εξ αποστάσεως.

ΔιεύθυνσηΊδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
Πραξιτέλους 169 & Μπουμπουλίνας,
185 35 Πειραιάς

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr