Έκθεση για τον Άγγλο Ναύαρχο Horatio Nelson
Διοργανωτής: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη Ναυτικό Μουσείο του Βασιλικού Ναυτικού (NMRN) στο Πόρτσμουθ
Έκθεση για τον Άγγλο Ναύαρχο Horatio Nelson
ΕΚΘΕΣΗ Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί κατάλογος στον οποίο δημοσιεύονται για πρώτη φορά επιστολές από τη Συλλογή Nelson του Ιδρύματος.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Ναυτικό Μουσείο του Βασιλικού Ναυτικού και θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων – μεγάλο μέρος της Συλλογής Nelson του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η οποία είναι η μεγαλύτερη συλλογή με τεκμήρια που σχετίζονται με τον Άγγλο Ναύαρχο που βρίσκεται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη Συλλογή περιλαμβάνονται προσωπικά αντικείμενα, καθώς ιδιόχειρες επιστολές.

Τα εγκαίνια της έκθεσης προγραμματίζονται στις αρχές Μαρτίου 2021 και προβλέπεται να διαρκέσει 7 μήνες.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτσμουθ, το ίδιο καλοκαίρι, ημερίδα με θέμα τη γεωπολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Μεσόγειο μετά τη ναυμαχία του Νείλου και την επίδρασή της στους υπόδουλους Έλληνες. Στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι Έλληνες και Βρετανοί ιστορικοί.

Σε εκδήλωση για το κλείσιμο της έκθεσης θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη με το Ναυτικό Μουσείου του Βασιλικού Ναυτικού εν όψει του έτους 2027, οπότε και θα εορταστούν τα 200 χρόνια από τη ναυμαχία του Ναβαρίνου.

  • Ημερίδα με θέμα την προεπαναστατική νησιωτική Ελλάδα

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο 2021 και θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 1821-2021
E [email protected]