Έκθεση για τον Άγγλο Ναύαρχο Horatio Nelson
16.06.21 Διοργανωτής: Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη Ναυτικό Μουσείο του Βασιλικού Ναυτικού (NMRN) στο Πόρτσμουθ
Έκθεση για τον Άγγλο Ναύαρχο Horatio Nelson
ΕΚΘΕΣΗ Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί κατάλογος στον οποίο δημοσιεύονται για πρώτη φορά επιστολές από τη Συλλογή Nelson του Ιδρύματος.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Ναυτικό Μουσείο του Βασιλικού Ναυτικού και θα περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων – μεγάλο μέρος της Συλλογής Nelson του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, η οποία είναι η μεγαλύτερη συλλογή με τεκμήρια που σχετίζονται με τον Άγγλο Ναύαρχο που βρίσκεται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Στη Συλλογή περιλαμβάνονται προσωπικά αντικείμενα, καθώς και ιδιόχειρες επιστολές του Ναυάρχου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης προγραμματίζονται για τις 16 Ιουνίου 2021. Η έκθεση προβλέπεται να διαρκέσει 6 μήνες.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστεί κατάλογος στον οποίο δημοσιεύονται για πρώτη φορά επιστολές από τη Συλλογή Nelson του Ιδρύματος.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί στο Πόρτσμουθ, στις 15 Ιουνίου, ημερίδα με θέμα τη γεωπολιτική κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Μεσόγειο μετά τη ναυμαχία του Νείλου και την επίδρασή της στους υπόδουλους Έλληνες. Επιστημονικά υπεύθυνοι για την εκδήλωση είναι η Δρ Κατερίνα Γαλάνη και ο καθηγητής Andrew Lambert και σε αυτήν θα λάβουν μέρος διακεκριμένοι Έλληνες και Βρετανοί ιστορικοί. Η ημερίδα θα συντίθεται από τρεις συνεδρίες με συμμετέχοντες μεταξύ άλλων Καθ. Τζελίνα Χαρλάφτη, Δρ. Κατερίνα Γαλάνη, Καθ. Γεράσιμο Παγκράτη, Καθ. Σάκη Γκέκα, Δρ. Αγγελή Ζαρόκωστα, Δρ. Ανδρέα Κούκο, Καθ. Sukru Ilicak, Καθ. Andrew Lambert, Δρ. Dominic Tweddle και άλλων επιστημόνων, ειδικευμένων στην εποχή και το θέμα.

Σε εκδήλωση για το κλείσιμο της έκθεσης θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη με το Ναυτικό Μουσείου του Βασιλικού Ναυτικού (NMRN) εν όψει του έτους 2027, οπότε και θα εορταστούν τα 200 χρόνια από τη ναυμαχία του Ναβαρίνου.

  • Ημερίδα με θέμα την προεπαναστατική νησιωτική Ελλάδα

Η εκδήλωση προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο 2021 και θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Επιστημονικά υπεύθυνη για την ημερίδα είναι η Δρ. Κατερίνα Γαλάνη.

Εικόνες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 1821-2021
E [email protected]