Λεύκωμα: Η Αγιογραφία του Αγώνα – Καρλ Κρατσάϊζεν – Εικόνες των Αγωνιστών του Εικοσιένα
Διοργανωτής: Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου
Λεύκωμα: Η Αγιογραφία του Αγώνα – Καρλ Κρατσάϊζεν – Εικόνες των Αγωνιστών του Εικοσιένα

Με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Εθνική Πινακοθήκη υποδέχεται το επετειακό έτος 2021 με την μνημειακή έκδοση «Η Αγιογραφία του Αγώνα – Καρλ Κρατσάϊζεν – Εικόνες των Αγωνιστών του Εικοσιένα».

Η έκδοση αυτή αποτελεί μία πρωτοβουλία της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου και είναι αφιερωμένη στις σεπτές μορφές των ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, τις οποίες μετέφερε στα σχέδιά του ο Βαυαρός αξιωματικός Καρλ Κρατσάϊζεν. Απονέμει ελάχιστο φόρο τιμής σε ορισμένους από τους σημαντικότερους εκφραστές των ιδανικών της επανάστασης, υπογραμμίζοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η επίτευξη υψηλών στόχων αποτελεί μία συνεχή επιδίωξη.

Το εν λόγω λεύκωμα επιμελήθηκε προσωπικά η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κα Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα και εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», στην οποία μετέχουν 16 από τα σημαντικότερα κοινωφελή ιδρύματα της χώρας μαζί με την Εθνική Τράπεζα. Την έκδοσή του υποστήριξε χορηγικά η συμβουλευτική εταιρεία Accenture, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της οποίας είναι ο Δρ. Κυριάκος Σαμπατακάκης.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr