Ιστορική Βιβλιοθήκη 1821
Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Διοργανωτής: Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών - Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Ιστορική Βιβλιοθήκη 1821
ΕΚΔΟΣΗ Το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΙΕ/ΕΙΕ) από την εποχή της ίδρυσης του τότε Κέντρου Νεοελληνικών Ερευνών το 1960, του ερευνητικού του φορέα που ασχολείτο με την έρευνα του νέου ελληνισμού, έθεσε με έμφαση στις προτεραιότητες των ερευνητικών του δράσεων την πολύπλευρη μελέτη της εποχής προετοιμασίας και πραγματοποίησης της Επανάστασης του 1821 και των πρώτων βημάτων του ελληνικού κράτους.
ΔιεύθυνσηΕθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών
Βασιλέως Κωνσταντίνου 48
Τ.Κ. 116 35, Αθήνα
Επιστημονικό και Εκδοτικό Πρόγραμμα

Στην παράδοση των εκδοτικών δραστηριοτήτων του και με έναυσμα την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ενέταξε στο ερευνητικό και εκδοτικό του πρόγραμμα έρευνες που αφορούν επιμέρους, λιγότερο γνωστές και αναδειγμένες από την υπάρχουσα βιβλιογραφία όψεις της επανάστασης του 1821. Οι εν λόγω έρευνες καταλήγουν σε εκδόσεις στη σειρά «Ιστορική Βιβλιοθήκη 1821».

Επιστημονική Επιμέλεια Σειράς: Μαρία Χριστίνα Χατζηιωάννου, Διευθύντρια Ερευνών και Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Στη σειρά κυκλοφορούν τα εξής έργα:

 

ΔιεύθυνσηΕθνικό Ίδρυμα Ερευνών
Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών
Βασιλέως Κωνσταντίνου 48
Τ.Κ. 116 35, Αθήνα

Εικόνες

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr