«Εβγήκαμεν εις τα πανία» Ημερολόγιο των θαλασσίων εκστρατειών του πλοιάρχου Γ. Σαχίνη
Αύγουστος 2021
Αύγουστος 2021
ΤΟ ΕΚΘΕΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ / ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021 Γενικά Αρχεία του Κράτους-Κεντρική Υπηρεσία, Συλλογή Γιάννη Βλαχογιάννη, κατάλογος Β’ (Χειρόγραφα), αριθμός χειρογράφου 57. Στο συγκεκριμένο χειρόγραφο περιλαμβάνονται μόνον τα έτη 1824, 1825.
«Εβγήκαμεν εις τα πανία» Ημερολόγιο των θαλασσίων εκστρατειών του πλοιάρχου Γ. Σαχίνη

Το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους σας προσφέρουν την δυνατότητα να κατεβάσετε ελεύθερα την επετειακή έκδοση με τίτλο «Εβγήκαμεν εις τα πανία», ημερολόγιον των κατά θάλασσαν εκστρατειών του εκ νήσου Ύδρας πλοίαρχου Σαχίνη επί του βρικίου «Ο Μιλτιάδης» υπό την οδηγίαν του Ναυάρχου Ανδρέου Μιαούλη.

Το ημερολόγιο αυτό είναι η πλέον αντιπροσωπευτική παρουσίαση της καθημερινότητας των ναυτικών που επέβαιναν στο μπρίκι «Μιλτιάδης». Πρόκειται για την ζωντανή εκδοχή μιας δύσκολης πραγματικότητας στην θάλασσα, την ιστορία των ναυτικών πολεμικών επιχειρήσεων και παράλληλα την βιωματική αποτίμηση αυτής της πραγματικότητας από έναν από τους ικανότερους πλοιάρχους του ελληνικού ναυτικού κατά την διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης.

Η ψηφιακή αναπαραγωγή και μεταγραφή του ημερολογίου πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επετειακή έκθεση στην οποία και παρουσιάζεται.  Η έντυπη έκδοση του ημερολογίου υλοποιήθηκε με την αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Μποδοσάκη προς τα Γενικά Αρχεία του Κράτους.

Μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο της έκδοσης από τον ιστότοπο του Ιδρύματος Ευγενίδου: εδώ.

Επίσης, το Ίδρυμα Ευγενίδου και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους συνδιοργανώνουν την έκθεση με τίτλο «Τρέξε επάνω εις τα κύματα της φοβεράς θαλάσσης» 1821. Ο Αγώνας στην θάλασσα.

Διοργανωτές

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr