«αγκαλιάΖΩ τη ΓΗ» – εικαστική πρόσκληση για παιδιά και νέους
Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας Διοργανωτής: Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας
«αγκαλιάΖΩ τη ΓΗ» – εικαστική πρόσκληση για παιδιά και νέους
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας διοργανώνει το Διεθνές Πρόγραμμα για Παιδιά & Εφήβους: «αγκαλιάΖΩ τη ΓΗ» με επίκεντρο και στόχευση την ενημέρωση και την ενεργοποίηση των παιδιών για την κλιματική αλλαγή.

Μια εικαστική πρόσκληση προς τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας, αλλά και 30 χωρών του εξωτερικού να στείλουν με τη γλαφυρή δύναμη της τέχνης ένα παγκόσμιο μήνυμα για την προστασία του πλανήτη μας. Το μήνυμα των μικρών δημιουργών είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: είναι τώρα η ώρα να δράσουμε, ώστε να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής. Το παράδειγμα που δίνουν οι νέοι καλλιτέχνες απεικονίζεται στις δημιουργίες τους και αποτελεί ένα μάθημα ζωής για όλους μας.

Ενδυναμώνοντας τη νέα γενιά, με την ανάδειξη της ανθεκτικότητας και της ισχυρής θέλησης της να αλλάξει τον κόσμο μας προς το καλύτερο, φιλοτεχνούμε ζωγραφικά έργα που αντικατοπτρίζουν την αποφασιστικότητα των παιδιών να είναι οι αρχιτέκτονες ενός καλύτερου μέλλοντος. Η παιδική τέχνη διακηρύσσει την επιτακτική ανάγκη να αγκαλιάσουμε τον πλανήτη μας, προστατεύοντας τους ωκεανούς, σταματώντας την ατμοσφαιρική ρύπανση, ανακυκλώνοντας, προστατεύοντας τα δάση.

Στο πλαίσιο της δράσης θα πραγματοποιηθεί η έκδοση ενός συλλεκτικού λευκώματος, καθώς και συνοδευτικές δράσεις και εκθέσεις.

 

Εικόνα: Markus Spiske

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr