Μπεργκ & Σούμπερτ
30.01.21 LSO St Luke's, Λονδίνο | Παγκόσμια Τηλεοπτική Προβολή ΕΡΤ2 , 18:30 - Διοργανωτής: Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου
Μπεργκ & Σούμπερτ
ΜΟΥΣΙΚΗ
Υποστηρικτές Εθνική Τράπεζα
Μπεργκ & Σούμπερτ | Σερ Σάιμον Ρατλ & Λεωνίδας Καβάκος

Η πρώτη επετειακή εκδήλωση της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» στο εξωτερικό, πραγματοποιείται στο Λονδίνο σε συνεργασία με την London Symphony Orchestra. Τη συναυλία στηρίζει η Εθνική Τράπεζα η οποία συμμετέχει, μαζί με τα 15 σημαντικότερα κοινωφελή Ιδρύματα της χώρας, στην Πρωτοβουλία 1821-2021.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Sir Simon Rattle με σολίστ τον Λεωνίδα Καβάκο. Το δε πρόγραμμα περιλαμβάνει το Κοντσέρτο για Βιολί του Μπεργκ και τη Συμφωνία Νο 9 – «Η Μεγάλη Συμφωνία» του Σούμπερτ. Οι συντελεστές περιγράφουν τα έργα αυτά, ως μία «μουσική από την καρδιά» καθώς και μία «αιώρηση από τη βαθιά θλίψη στην απέραντη χαρά». Η συναυλία θα ξεκινήσει με τη συμφωνική απόδοση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου, προς τιμήν της Ελλάδας και της επετείου της Επανάστασης, καθώς και του βρετανικού φιλελληνισμού. Η εκδήλωση αυτή μαγνητοσκοπήθηκε στον ναό του St. Luke, με όλα τα προστατευτικά μέτρα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας.

Η ΕΡΤ, χορηγός επικοινωνίας της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», θα μεταδώσει τη συναυλία σε παγκόσμια πρώτη τηλεοπτική μετάδοση στο πλαίσιο ειδικής εκπομπής, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στις 18.30 (ΕΡΤ2). Προλογίζει ο Αλέξης Κωστάλας.

Η συναυλία θα είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και στα κανάλια επικοινωνίας της Πρωτοβουλίας 1821-2021 για τριάντα ημέρες.

Πρόγραμμα:

Μπεργκ, Κονσέρτο για Βιολί

Σούμπερτ, Συμφωνία αρ. 9 (Μεγάλη Συμφωνία)

Συντελεστές:

Διεύθυνση: Σερ Σάιμον Ρατλ

Βιολί: Λεωνίδας Καβάκος

Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr