Η παγκόσμια απήχηση της Επανάστασης του 1821
30.03.21 Προσυνεδριακή διαδικτυακή εκδήλωση , 18:00 - 21:00 Διοργανωτής: Εταιρεία Μελέτης της Ιστοριογραφίας και της Θεωρίας της Ιστορίας (ΕΜΙΘΙ) - Ιστορείν
Η παγκόσμια απήχηση της Επανάστασης του 1821

Η Επανάσταση του 1821 υπήρξε ένα γεγονός με παγκόσμια απήχηση. Όμως, αυτή η απήχηση δεν έχει εξερευνηθεί, πέραν του Φιλελληνισμού. Αυτούς τους διεθνείς ορίζοντες της Eπανάστασης αποσκοπεί να εξερευνήσει ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο, με προσκεκλημένους ερευνητές από όλο τον κόσμο που οργανώνει το επιστημονικό περιοδικό Historein/Ιστορείν με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο των δράσεων της «Πρωτοβουλίας 1821-2021». Οι εξελίξεις της πανδημίας επέβαλαν τη μεταφορά του συνεδρίου για το 2022, περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Ωστόσο, φέτος θα πραγματοποιηθεί μια διαδικτυακή προσυνεδριακή συζήτηση με το ίδιο θέμα, στην οποία θα συμμετάσχουν με δεκάλεπτες εισηγήσεις οι: Κωνσταντίνα Ζάνου (Columbia University),  Αλέξανδρος Κιτροέφ (Haverford College), Ευγενία Παλιεράκη (Cergy Paris Université), Δημήτρης Κουσουρής (Πανεπιστήμιο Βιέννης), Άντα Διάλλα (Σχολή Καλών Τεχνών), Δημήτρης Πλάντζος (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ιωάννης Κουμπουρλής (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Μιχάλης Σωτηρόπουλος (ΕΚΠΑ)  και Αντώνης Λιάκος (ΕΚΠΑ-Historein). Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η Μαριλένα Κατσίμη (δημοσιογράφος ΕΡΤ).

Διαβάστε σχετικά:

Αντώνης Λιάκος, Οι διεθνείς ορίζοντες της Επανάστασης του 1821, ΤΟ ΒΗΜΑ.gr (23.03.2021)

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή εκδήλωση εδώ και μέσω Facebook Live εδώ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr