Γυναίκες στην Ελλάδα: από την Επανάσταση έως πέρα από το 2021
15.10.21 - 16.10.21 Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) Διοργανωτής: Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου Women On Top
Γυναίκες στην Ελλάδα: από την Επανάσταση έως πέρα από το 2021
Συνέδριο «Γυναίκες στην Ελλάδα: από την Επανάσταση έως πέρα από το 2021»

Στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2021, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και ο οργανισμός για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών Women On Top, διοργανώνουν συνέδριο με τίτλο «Γυναίκες στην Ελλάδα: από την Επανάσταση έως πέρα από το 2021», στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021. Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138) αλλά και διαδικτυακά.

Πρόκειται για ένα διήμερο συζητήσεων, ομιλιών και εργαστηρίων, που θα διερευνήσουν την πορεία των γυναικών και το ρόλο τους στην κοινωνική, πολιτιστική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, ξεκινώντας από την Επανάσταση του 1821 και φτάνοντας μέχρι το σήμερα και το αύριο.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να σκιαγραφήσει και να εμβαθύνει στη θέση των γυναικών στην Ελλάδα των τελευταίων 200 ετών, τον ρόλο τους στην Επανάσταση του ’21, τα ζητήματα της εκπροσώπησής τους στην Ιστορία και το μέλλον της ισότητας και της συμπερίληψης στη χώρα μας.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου, που θα περιλαμβάνει ομιλίες, συνεντεύξεις και συζητήσεις σε πάνελ, διαρθρώνεται σε τρεις αλληλένδετες, ιστορικά και εννοιολογικά, ενότητες:

  • Γυναίκες της Επανάστασης
  • Ελληνίδες πρωτοπόρες 1821-2021
  • Το σήμερα και το αύριο της έμφυλης ισότητας στην Ελλάδα

Τις γνώσεις, τις απόψεις και τις εμπειρίες τους θα μοιραστούν, μεταξύ άλλων, η Πρύτανης του New York University Katherine Fleming, η συγγραφέας του βιβλίου “Γυναίκες στη μάχη” Marta Breen, η Αντικυβερνήτρια της Καλιφόρνια Ελένη Κουναλάκη, ο Διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών Στέφανος Καβαλλιεράκης και πολλές ακόμα σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της πολιτικής.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου περιλαμβάνει κλειστά εργαστήρια σε επιμέρους ζητήματα που άπτονται του φύλου σε όλες τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές του διαστάσεις, και στόχο έχουν να διερευνήσουν σφαιρικά τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και να καταλήξουν σε χρήσιμες και εφαρμόσιμες προτάσεις και συμπεράσματα για την κατάκτηση αυτού του καίριου στόχου, για τη χώρα μας και για τον κόσμο.

Μπορείτε να ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου και να εξασφαλίσετε τη θέση σας, διαδικτυακά ή διά ζώσης, στην ιστοσελίδα:

https://www.eventora.com/el/Events/gynaikes-stin-ellada/WebApp/Live/home

Υγειονομικά μέτρα

Η οργανωτική ομάδα έχοντας ως βασική προτεραιότητα την ασφάλεια και την υγεία όλων των συμμετεχόντων/ουσών στις εργασίες της εκδήλωσης, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της COVID-19 για την προστασία όλων όσοι θα παρευρεθούν στο χώρο, σε απόλυτη συμφωνία με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα των ελληνικών Αρχών.

Οι συμμετέχουσες/οντες θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, τα οποία θα πρέπει να επιδεικνύουν κατά την είσοδό τους στο χώρο σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

Η επίδειξη αρνητικού self-test, rapid test ή μοριακού τεστ δεν επαρκεί για την είσοδο στους χώρους διεξαγωγής του συνεδρίου.

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr