Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας
Ναύπλιο - Ψηφιακή εφαρμογή Διοργανωτής: Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου»
Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΔιεύθυνσηΠελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα “Β. Παπαντωνίου”
Βασ. Αλεξάνδρου 1, 2110 Ναύπλιο
Τηλ. 27520 28947
Email: pff@otenet.gr

Υποστηρικτές Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Β. Παπαντωνίου» συμμετέχει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 με το θεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδοιπορικό στο Ναύπλιο της Παλιγγενεσίας», με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021, που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 16 Ιδρυμάτων της χώρας για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Το οδοιπορικό απευθύνεται σε ομάδες μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τη μορφή ψηφιακής ξενάγησης στην πόλη του Ναυπλίου και στις συλλογές του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και της Εθνικής Πινακοθήκης – Παράρτημα Ναυπλίου. Στόχος είναι τα παιδιά να κάνουν ένα ταξίδι στον χρόνο, σε σημαντικά γεγονότα της Επανάστασης και των μετεπαναστατικών χρόνων, μέχρι την αναχώρηση του Όθωνα από την Ελλάδα το 1862.

Χάρη στην ψηφιακή εφαρμογή της ξενάγησης, η δράση θα είναι προσβάσιμη σε μαθητές πανελλαδικά, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να περιηγηθεί στο Ναύπλιο της Επανάστασης του 1821. Η ψηφιακή ξενάγηση είναι διαθέσιμη στους εξής συνδέσμους:

Ελληνικά: http://bit.ly/pli-Nafplion1821-GR

Αγγλικά: http://bit.ly/pli-Nafplion1821-EN

Για τη σύνδεση των «σημείων» του Οδοιπορικού και την υλοποίηση του προγράμματος δημιουργήθηκε εκπαιδευτικό υλικό που θα διανέμεται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας. Τα εκπαιδευτικά έντυπα είναι εμπλουτισμένα με πληροφορίες, εικόνες και δραστηριότητες-παιχνίδια που καθοδηγούν τα παιδιά με διασκεδαστικό και ευχάριστο τρόπο στη δια ζώσης περιήγηση.

ΔιεύθυνσηΠελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα “Β. Παπαντωνίου”
Βασ. Αλεξάνδρου 1, 2110 Ναύπλιο
Τηλ. 27520 28947
Email: pff@otenet.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr