Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Διεύθυνση Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ
Λεωφ. Μεσογείων 2-4,
115 27 Αθήνα
Website Ιδρύματος msvf.gr

Κοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος – ΒΙΟΧΑΛΚΟ

Το «Κοινωφελές ‘Ιδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ» ιδρύθηκε το 1969 στη μνήμη του Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλου από τη σύζυγό του Μαριάνθη και τους γιους του Νίκο και Ευάγγελο.

Η έδρα του Ιδρύματος είναι στην Αθήνα, ωστόσο το Πολιτιστικό Κέντρο του, όπου πραγματοποιείται το σύνολο των εκδηλώσεων, βρίσκεται στο χωριό Στάδιο Τεγέας, 7 χλμ νότια της Τρίπολης. Το Στάδιο, υπήρξε η γενέτειρα του αείμνηστου Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλου ιδρυτή του ομίλου εταιριών ΒΙΟΧΑΛΚΟ.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η προβολή του πολιτισμού, η ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου, η επιμόρφωση των κατοίκων, η υλοποίηση έργων υποδομών και η υποστήριξη δράσεων που προάγουν το «ευ ζην» των κατοίκων της περιοχής της Τεγέας.

Το Πολιτιστικό Κέντρο στεγάζει Δανειστική Βιβλιοθήκη, αίθουσα θεάτρου και χώρους πολλαπλών χρήσεων στους οποίους λειτουργούν λέσχη ανάγνωσης, εργαστήρια πάτσγουορκ, ζωγραφικής, κεραμικής, και βιβλιοδεσίας. Παρέχει μαθήματα σκάκι, πληροφορικής, χορωδίας ενηλίκων, μουσικής, πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα (αντικαπνιστικό, φιλαναγνωσίας, δημιουργικής γραφής) για τους μαθητές της περιοχής, διοργανώνει εκδρομές, ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες για το ευρύ κοινό, και υποστηρίζει το Χορευτικό Σύλλογο “Τεγέα”. Επίσης, στο χώρο του θεάτρου οργανώνει ομιλίες γενικού ενδιαφέροντος σε ετήσια βάση.

ΔιεύθυνσηΚοινωφελές Ίδρυμα Μιχαήλ Ν. Στασινόπουλος-ΒΙΟΧΑΛΚΟ
Λεωφ. Μεσογείων 2-4,
115 27 Αθήνα
Website Ιδρύματος msvf.gr

Σχετικές δράσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr