Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ)

Διεύθυνση Αμαλίας 4
Τ.Κ. 10 557, Αθήνα
Website Ιδρύματος www.kikpe.gr

Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ)

To Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ) ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προσφορά κοινωνικού έργου, την διοργάνωση και υποστήριξη δράσεων στον εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό τομέα σε συνεργασία με συναφείς φορείς και ιδρύματα (πανεπιστημιακά τμήματα, ερευνητικά κέντρα κ.ά) και τον εμπλουτισμό με νέες επιλεγμένες εκδόσεις και συνδρομές περιοδικών γενικής παιδείας δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών της Αττικής και της περιφέρειας, με ετήσιο αριθμό βιβλίων που υπερβαίνει τις 5.000 αντίτυπα. Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Future Library. Σε συνεργασία επίσης με τη μη κερδοσκοπική Εταιρεία library4all ενισχύει τη δημιουργία βιβλιοθηκών σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία απομακρυσμένων περιοχών της χώρας. Έως σήμερα έχει συντελέσει στη συγκρότηση βιβλιοθηκών σε περισσότερες από 150 περιοχές.

Προωθεί συστηματικά την αξιοποίηση των συλλογών του με προεξάρχουσα δραστηριότητα την προβολή της αξιόλογης νομισματικής συλλογής που βρίσκεται στην κατοχή του. Στη διάρκεια της λειτουργίας του έχει οργανώσει εκθέσεις, διαλέξεις και συνέδρια επιμορφωτικού χαρακτήρα στην Αθήνα και στην περιφέρεια. Επίσης, σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) έχει διοργανώσει επιμορφωτικά σεμινάρια Ιστορίας, ενώ διοργανώνει κάθε χρόνο διαλέξεις για το ευρύ κοινό υπό τον γενικό τίτλο «Ιστορία και λογοτεχνία» με ποικίλη θεματική.

Το κοινωνικό έργο του ΚΙΚΠΕ συντελείται μέσω συστηματικής οικονομικής ενίσχυσης διαφόρων φορέων: περιλαμβάνει τα συσσίτια σε δημοτικά σχολεία (συνεργασία με το Ινστιτούτο Πτοληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής («Πρόληψη»), τα συσσίτια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών («Αποστολή»), το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), την Κιβωτό του Κόσμου, Το Χαμόγελο του Παιδιού, το Σωματείο «ΠΝΟΗ» τα Ιδρύματα Καλοκαιρινού στο Ηράκλειο Κρήτης και πολλά άλλα.

ΔιεύθυνσηΑμαλίας 4
Τ.Κ. 10 557, Αθήνα
Website Ιδρύματος www.kikpe.gr

Σχετικές δράσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία 21
E info@protovoulia21.gr